A mai téma a legfontosabb talán az eddigiek közül. Hiszen a szűrővizsgálatokon való részvételre foglak buzdítani titeket.

Azt gondolhatjátok, hogy titeket ez a téma nem érint. De sajnálattal kell közölnöm, hogy az a bizonyos betegség amit rettegve ejtünk ki a mai napig az ajkainkon, a rák, nem válogat. Kegyetlenül szedi az áldozatait.

rák betegség  előzd meg

Valljuk, be, hogy ma Magyarországon az egészségügyre sokkal kevesebb figyelem terelődik, mint amennyit megérdemelne. Valószínűleg bicskanyitogató egyesek számára a gondolat, hogy órákat kell várni egy kórházban az onkológiai osztályon, mivel nincs ismert gyógymód erre a betegségre.

Nem tudjuk az mondani, hogy ezt vagy azt a gyógyszert, bevéve védelmet élvezünk a betegséggel szemben. Akkor sem, ha minta emberként éljük az életünket, sokat sportolunk, vagy egészségesen táplálkozunk. És persze van, hogy csodával határos módon, sikerül kigyógyulni a betegségből. Minden egyes túlélőt, egy külön csodának tekintek, és köszönöm, a sorsnak, vagy bárminek, ami a gyógyuláshoz segítette Őket. De sajnos az esetek nagy részében, ez nem sikerül a megbetegedett személynek, és a kór legyőzi.

Ezért nagyon fontos, hogy a szűrővizsgálatokon részt vegyünk. Mert ez az egy út van arra, hogy túl járjunk a kór eszén. Mivel, az esetek nagy százalékában, az időben való észlelés a túlélést jelentheti. Sokkal könnyebb úgy megfogni a betegséget, ha egy kisebb daganattal kell az orvosoknak számolni, mintha már áttétek ütötték fel a fejüket a szervezetben. A ráknak ugyanis, stádiumai vannak. Mint egy cukorbetegségnek. Persze ez nem minden esetben egyforma. De gondoljatok csak a kertben elszaporodott gyomokra. Könnyebb egy növényt kiirtani tövestől, mint az egész kertben megtenni ugyanezt.

Ha szűrővizsgálatra mentek, átnézhetitek a testeteket, meggyőződhettek róla, hogy minden a legnagyobb rendben van. Ha pedig mégis találnak valamit ami nem stimmel, legalább tudtok viszonyítani, hogy mennyire lehet súlyos a helyzet.

Ugye nem úgy akarsz lefeküdni esténként, hogy holnap lehet, hogy nem ébredsz fel?

Akkor tegyél érte, hogy hosszú boldog életet élhess, és járj rendszeresen szűrővizsgálatokra. Saját magadért tedd meg, és mond bátran: 

NEM FÉLEK A GONOSZTÓL!