Itt a nyakunkon az iskolakezdés. Ettől nyilvánvaló mindenkinek borsózik a háta, a gyerekeknek azért, mert eszük ágában sincs felhagyni a szabad élettel amit július óta élnek. A szülőknek azért mert felér, egy kisebb anyagi csőddel, mire mindent beszereznek, ami az iskola kezdéshez szükséges. Persze ezt is lehet nagyon okosan, és találékonyan végrehajtani. De sajnos, ma nem erről, hanem egy kicsit furcsább témáról fogunk beszélni. Az okos nőkről.

 

 

Azt vettem észre életem során, hogy a vállalatok, félen az okos nők alkalmazásától. Mert nem lehet őket annyira irányítani, mint a többieket. Egy nő alapvetően úgy születik, hogy rafinált. Ez a génekben van kódolva. Okosnak lenni, pedig a gének, és a saját elhatározás kérdése is. Hiszen, ha valaki nem rendelkezik bizonyos adottságokkal, akkor hiába tanul, nem marad meg, ha pedig az adottságok megvannak, de a szorgalom hiányzik, akkor ott szintén nem lesz siker. Ez az eset pedig még szomorú is, mert lenne rá lehetőség, hogy nagy dolgokat érjen el az illető, és nem él a lehetőségeivel.

A világ az utolsó ilyen jellegű megállapításaim óta egy kicsit változott. Elhalványulnak a sztereotípiák vonalai. És a nagyvállalatok is rájöttek, hogy sokkal szerencsésebbek akkor, ha kihasználják, hogy egy nő, ha valamit el akar érni, akkor keresztül viszi sz akaratát tűzön, vízen. Ezért van, hogy egyre több hölgy helyezkedik kiemelkedő pozícióba, az üzleti életben. Én bevallom kedvelem az értelmiségi vitákat, amikor érvek és ellenérvek csapnak össze, de azt senkinek nem ajánlom, hogy egy okos és rafinált nővel próbáljon vitázni. Kivéve, ha megfelelő érveket tud felsorakoztatni.

Így hölgyeim az iskolakezdéssel titeket is arra biztatlak, tanuljatok. Figyeljetek meg alaposan, alkossatok véleményt bátran. A partneretek is örömét fogja lelni benne, hogy nem csak a szerelemben leszel a társa, hanem több témát is meg tud veled beszélni, akár az üzleti témában is hozzá tudod segíteni egy döntéshez, ha elég ügyesen figyelsz.

A szépséged az egészségből fakad. A jellemed is ápold, mert megéri.